Jeg har i det nedenstående givet ordet til Peter Lauritsen fra TEXTA, som jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde tæt med omkring et hav af kunder de seneste par år. Peter vil herunder komme med nogle af sine bedste tips og tricks til, hvordan du får det optimale ud af SEO-tekster.
SEO! Alle inden for marketing-branchen bredt set taler om det. Men det er måske reelt set de færreste, der forstår til bunds, hvad den brede disciplin dækker over – og hvorfor SEO er så afgørende for din forretning. Ikke desto mindre kan jeg godt afsløre, at det er den.
I dette blogindlæg vil jeg stille skarpt på et delelement af SEO-disciplinen. Nærmere betegnet: SEO-tekster. Søgeordsoptimerede tekster er nemlig et yderst vigtigt redskab, hvis du i dag vil gøre dig forhåbninger om at skille dig ud og råbe højt online. Sagt på en anden måde: SEO-tekster udgør et vigtigt fundament for din virksomheds synlighed og søgbarhed på Google.
Så tag Google-læsebrillerne og læs med nedenfor, hvor jeg giver dig 5 skarpe tips til, hvordan du let og elegant kan kravle op ad ”ranking-stigen” på Google ved hjælp af effektive SEO-tekster.
Rigtig god fornøjelse!
Som jeg allerede kort har nævnt, handler SEO-tekster kort fortalt om indhold, der er søgeordsoptimeret. Dette med henblik på at øge din virksomheds og dens produkter/services’ online:
Og hvordan gør du så det? Jo, det er lige nøjagtig dét, jeg vil adressere i dette blogindlæg. Overordnet set gælder det om at skrive både ”Google-venlige” og brugervenlige tekster. Det vil sige tekster, der både kommunikerer de rette og relevante søgeord, som din virksomhed ønsker at blive fundet på, og afspejler relevant og bærdiskabende indhold for din målgruppe.
Men lad os tage skridtet videre og blive lidt mere konkrete.
Kunne du godt tænke dig at skabe maksimal brand awereness, øget trafik til dit website samt ikke mindst flere konverteringer? Det forstår jeg sådan set godt. Jeg har nedenfor samlet fem skarpe tips til, hvordan du med dine SEO-tekster bedst muligt kommer i mål med netop dette.
Ingen SEO-tekst uden en søgeordsanalyse. Denne analyse er hele udgangspunktet og springbrættet for udformningen af en stærkt performende SEO-tekst.
Søgeordsanalysen er med til at tilskrive indholdsformidlingen relevans og skal sikre, at du kommer ind omkring de væsentligste emner og søgeord, som relaterer sig til din kerneforretning. Hvis ikke du formår dette, risikerer du at falde adskillige trin ned ad Googles ”ranking-stige” og overlader således topplaceringerne til dine konkurrenter.
Få derfor styr på dine primære søgeord – samt de vigtigste LSI (relaterede søgeord).
Det absolut allervigtigste råd i forbindelse med SEO-tekster er følgende:
Husk ALTID at identificere, forstå og besvare din målgruppes søgehensigt!
Hvorfor? Fordi dette simpelthen er opskriften op at ramme plet med din kommunikation. At skrive tekster uden at kende til målgruppens motiv eller årsag bag søgningen, er som at skyde til måls med bind for øjnene.
Omvendt vil kortlægning og forståelse af søgehensigten i forbindelse med din søgeordsanalyse kunne sikre, at du ved nøjagtig, hvad folk søger på, når de søger efter netop dit primære søgeord. Altså deres behov og søgeadfærd. Med denne viden kan du følgelig formidle dit indhold i øjenhøjde, så der tales direkte til målgruppe – og deres pengepunge.
Du kan med fordel anvende Google Analytics og samt Ahrefs og Storybase til dette formål.
At skrive skarpe SEO-tekster handler langt hen ad vejen om at balancere forholdet mellem kvalitet og kvantitet. Den optimale SEO-tekst skal gerne afspejle:
Hvorvidt det er ”størrelsen” eller ”gørelsen”, der batter, er en ongoing diskussion blandt marketers. Og trods Googles fortsat stigende fokus på kvalitet og relevans indikerer undersøgelser forsat, at tekstlængden i den grad også spiller en afgørende rolle i forhold til Google-ranking.
Det fjerde punkt på opskriftslisten til gode SEO-tekster er dine title og meta descriptions. Dette er nemlig et punkt, som rigtig mange overser eller nedprioriterer, hvilket er alt andet end hensigtsmæssigt.
Godt nok viser flere undersøgelser, at meta og title descriptions ikke som sådan direkte påvirker på den organiske ranking. Men alligevel kan de siges at have indirekte indflydelse herpå, da de fspejler afgørende betydning for din CTR-værdi (det vil sige antallet af Google-brugere der klikker på dit søgeresultat og ind på din hjemmeside.
Derfor bør du give både meta og title descriptions lidt ekstra kærlighed, så de altid er:
På den måde kan du skabe blikfang og højne chancen for, at Google-brugerne vælger at klikke på netop dit søgeresultat fremfor konkurrenternes.
Vi runder af der, hvor vi startede: Nemlig ved at understrege pointen om, at den skarpe SEO-teksts er skrevet til både Google og brugerne (altså målgruppen).
Dette betyder ikke kun, at du skal tænke i korrekt søgeordsimplementering og formidle relevant indhold i øjenhøjde. Du skal nemlig også sikre dig, at dine SEO-tekster er brugervenligt opbygget og rent faktisk hjælper læserne til at finde svar på deres spørgsmål og behov.
Dette kan du med fordel gøre ved at integrere interne links til andre relevante undersider, tilbud eller lignende på din hjemmeside. På den måde tager du de besøgende i hånden og navigerer dem rundt på siden, så de opnår mest mulig værdi i deres besøgstid.
Og det er samtidig med til at forlænge besøgstiden (såkaldt ”dvæletid”) og mindsker risikoen for, at de besøgende forlader hjemmesiden med det samme (såkaldt ”afvisningsprocent”). Begge disse faktorer er vigtige ranking-parametre, da de kommunikerer til Google, hvorvidt dit indhold opfattes af brugerne som relevant eller ej.
Jeg håber, at ovenstående indlæg har gjort dig klogere på SEO-tekster – og måske endda givet dig mod på at give dig i kast med dit eget SEO-eventyr. Og skulle du ønske hjælp til at komme godt i gang, står vi hos TEXTA A/S altid parate med kyndig rådgivning om såvel som eksekvering af skarpe SEO-tekster.
Held og lykke med klatreturen opad Googles ”ranking-stige”!
Er du på nuværende tidspunkt sælger på Amazon, eller har du et ønske om at blive det indenfor den nærmeste fremtid, så er der et term, du skal have 100%...
[av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Amazon FBA vs. Amazon FBM – Hvad er forskellen, og hvad skal du vælge?’ color=’custom-color-heading’ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=’#ff9900′ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=”...
Skriv et svar